VERSIÓ CATALANA I DIRECCIÓ
Miquel Murga
Miquel Murga és un actor i comunicador que ha vingut compaginant, durant tota la seva carrera professional, el teatre amb la ràdio i la televisió.
Des de l'any 1979, quan es va incorporar a l'equip fundacional de l'emissora del seu poble, Sant Boi, i fins a l'actualitat, no ha parat de treballar en aquests àmbits i els ha compaginat, eventualment, amb treballs de publicitat, cinema i direcció de grans events per a diferents empreses.
Un cop, l'any 1980, l'emissora de Sant Boi es va convertir en Ràdio Municipal, en va acabar essent cap de programes i va deixar aquesta tasca quan es va incorporar a Ràdio Avui - Cadena 13, la primera experiència d'empresa de ràdio privada en català. Allà hi va co-realitzar, juntament amb en Xavier Guix, dos dels programes que van marcar l'inici d'una nova forma de fer ràdio, fresca i divertida: "Campi qui dormi" i "El frescos del dia".
Al mateix temps creava, també al costat de Guix, la companyia Tutti-Teatre (més tard Companyia Guix i Murga) que, durant molts i molts anys, va voltar tot Catalunya amb els seus espectacles.
Després vindria el seu pas per TVE a Catalunya i la incorporació a l'equip del programa de TV3 "Tres pics i repicó", dirigit per Joaquim Ma. Puyal i que va representar un pas important a la seva carrera televisiva, sobretot pel que fa al reconeixement del públic, donada la gran audiència i incidència que va tenir.
Després vindrien altres programes a televisions d'àmbit estatal com ara l'"Un, dos, tres... responda otra vez" de Chicho Ibáñez Serrador, i el retorn a TV3, com actor i membre de l'equip de guions del programa "Surti com surti", presentat per l'humorista Jordi LP. El seu pas per Televisió de Catalunya, culminava amb la creació i direcció del concurs diari "A + a +", que va estar cinc temporades en antena.
Després del seu pas per Catalunya Ràdio durant gairebé nou temporades i per COM Ràdio, actualment dirigeix i presenta el programa "La vida és dura, pero es fa estimar", que emet de dilluns a divendres, Ràdio 4, per tot Catalunya.
Compagina aquesta feina amb la seva activitat al teatre.
De la seva última comèdia "Tres dies a Rio" se n'està fent la versió en rus per una propera estrena.
Ha versionat i dirigit, durant la temporada 2013/14 l’obra “Divorci” de Franz Keppler,
estrenada al Teatre Gaudí de Barcelona.