AUTOR
José Luís Alonso de Santos
Tot i néixer a Valladolid, José Luís Alonso de Santos es va traslladar a Madrid el 1959, on es va llicenciar en Filosofia i Lletres per la Universidad Complutense i més tard a la futura Facultat de Ciencias de la Información.
va rebre classes de William Layton al TEM. Es va unir al grup Tábano, participant en l’experiència de la Castañuela 70.1 Va continuar col•laborant amb el Teatro Experimental Independiente i el Teatro Estable Castellano.
Paral•lelament, el 1971 va fundar la Asociación Teatro Libre, que va liderar fins la seva disolució deu anys més tard. La seva primera estrena com autor es va produir el 1975 amb ¡Viva el Duque, nuestro dueño!
El 1988 va fundar la productora teatral Pentación, amb Gerardo Malla i Rafael Álvarez.
Ha escrit guions de cinema, sèries de televisió, narrativa infantil i novel•les. Les seves obres s’han editat tant a Espanya com a l’estranger. Ha dirigit més d’un trentana d’obres teatrals d’autors com Bertolt Brecht, Aristófanes, Synge, Calderón, Pío Baroja, Valle Inclán, Plauto, Shakespeare, Carlos Arniches..., aixi com també molts dels seus propis textos.
Ostenta la Càtedra de Escritura Dramática en la Real Escuela Superior de Arte Dramático de Madrid. Al juny de 2000 és nomenat director de la Compañía Nacional de Teatro Clásico i actualment té el càrrec de President de la Academia de las Artes Escénicas.